• 0
 • Share
 • Transposing
  0
 • Font Size
  15
Влатко Илиевски – Русинка
Intro: E E E F } 10 times
    E E E F | E F G E/G#

Am    F      C
Кожа бела, нежна како снегот,
Gsus4 G  Am
Нов, неизгазен.
     F      Dm
Очи сини, како ведро небо -
  Gsus4  E  Am
Во нив сум заробен.

       E
Јас Македонец, а она Русинка,
        Dm      F
Jас добредојден како музика,
   Am    E
Музика, музика,
  F   G#m5- Am
Што не ја разбирам...

Рефрен:
   F    E      Am
   Ни „какаљи”, ни „камаља”,
       E     Am
   Ма ништо не ја разбирам!
   F    E      Dm
   Ни „какаљи”, ни „камаља” -
      E    Am
   За неа се ќе научам.

Ни „какаљи”, ни „камаља”,
Ма ништо не ја разбирам!
Ни „какаљи”, ни „камаља” -
За неа се ќе научам.

Am       E
 Јас македонец, а она Русинка:
        Dm        F
 Дајте ѝ вотка, а мене ракија.
    Am    E
 Музика, музика,
   F   G#m5- Am
 Што не ја разбирам.

Рефрен:
   Ни „какаљи”, ни „камаља”,
   Ма ништо не ја разбирам!
   Ни „какаљи”, ни „камаља” -
   За неа се ќе научам.

Instrumental: E | Am | E | Am | E | Am | E | Am

E7         Am
Лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
   G         C
Ла-ла-лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
   Dm         Am
Ла-ла-лај-лај-лај, ла-ла-лај-лај-лај,
   E7      Am
Ла-ла-лај, ла-ла-ла-лај...

Рефрен:
   Ни „какаљи”, ни „камаља”,
   Ма ништо не ја разбирам!
   Ни „какаљи”, ни „камаља” -
   За неа се ќе научам,

Ни „какаљи”, ни „камаља”,
Ма ништо не ја разбирам!
Ни „какаљи”, ни „камаља” -
За неа се ќе научам,
    E    Am
За неа се ќе научам.

Log In to leave a comment

After registration we will return you to the same place
Comments
face-with-monocle
If you wait a bit, some comments may appear here...

Shhh...